Studio Calm

 

Aanbod behandelingen (ladies & kids only)

 
Ontspannende Mind Reiki Massage

90 minuten 

60 minuten 

Mind & Reiki

50 minuten                       

Zwangerschapsmassage & Reiki (va 14 weken)

60 minuten 

Kindermassage (vanaf 4 jaar)

30 minuten (alleen op zaterdag of eventueel in overleg op ander moment)


Ontspannende Mind Reiki Massage:

Een heerlijk ontspannende massage in combinatie met een reiki behandeling. Een hemelse combinatie, al zeg ik het zelf. De massage heeft een diep ontspannen effect op spieren, huid en weefsels. De reiki behandeling (aansluitend op de massage) zorgt ervoor dat energie weer gaat stromen en zorgt voor een nog diepere ontspanning (zie onderstaand wat Reiki is). Het stukje mind staat voor het leeg maken van je hoofd voorafgaand aan de reiki massage. Vertellen wat er op dit moment in je omgaat en waarom je juist nu voor een reiki massage kiest. Zo kan je zo ontspannen mogelijk de behandeling ervaren met een 'clear mind'.

Bij de massage lig je op je buik en masseer ik de gehele achterkant. Vervolgens draai je op je rug en geef ik reiki intuïtief op je lichaam. Bij een massage van 90 minuten ontvang je ook een ontspannende hoofd- en gezichtsmassage.

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dit betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt (fysiek, mentaal, energetisch, spiritueel en emotioneel). Reiki verlicht, ontspant en laat energie weer stromen.

Sommige mensen staan sceptisch tegenover reiki, maar onbewust doet iedereen aan een vorm van reiki. Wanneer je bijvoorbeeld bent gevallen op je knie, dan leg je automatisch je hand op je knie. Dit omdat je hand de pijn verlicht. 

                                     

Mind & Reiki:

Deze behandeling start hetzelfde als de Mind & Massage behandeling. Ik geef je graag de ruimte om te ontspannen en te vertellen wat er in je omgaat. Soms loopt je hoofd over en heb je behoefte aan een luisterend oor, je hart te luchten. Ik luister naar je, oordeel-vrij zonder iets te willen veranderen. Daarna ontvang je reiki en een hoofdmassage. Tijdens de reiki behandeling lig je op een behandeltafel met (gemakkelijke) kleding aan. Je ontvangt de reiki via mijn handen die ik (gericht of intuitief) op je lichaam plaats. 


Zwangerschapsmassage & Reiki:

Tijdens een zwangerschap gebeurt er van alles in jouw lichaam. Het energie-evenwicht staat daardoor voortdurend onder druk. Dit uit zich zowel emotioneel als fysiek. Massage en reiki hebben een positieve invloed op dit energie-evenwicht. Het belangrijkste van deze massage en wat ik jouw wil geven is diepe ontspanning. Zowel in je hoofd als in jouw lijf. Het helpt je lichaam zich te ontdoen van energieblokkades en afvalstoffen. Ook voor je kindje heeft dit een positief effect, hoe meer ontspannen mama is, hoe meer profijt het kindje ervan heeft. 

Je kunt heerlijk op je buik liggen tijdens de massage. De massagetafel is speciaal voor zwangere vrouwen met een uitsparing voor je buik. Aan de onderkant van de tafel wordt je buik ondersteund door een band. Ik masseer zonder druk, maar met liefde en aandacht je rug, armen en achterkant van je benen. Tussendoor leg ik mijn handen intuïtief neer en ontvang je reiki. Dit om nog dieper te kunnen ontspannen.


Kindermassage (alleen op zaterdag of eventueel in overleg op ander moment)

Het doel van kindermassage is om middels liefdevolle aanrakingen het welzijn van kinderen te bevorderen. Het allerbelangrijkste wat ik jouw kind wil meegeven is ontspanning. Kinderen vinden het net als volwassenen heerlijk om gemasseerd te worden. Aanraking is een van de belangrijkste levensbehoefte. Door de ontspanning van de massage zal jouw kind beter slapen, beter slapen verbetert concentratie. Andere mooie voordelen van een (regelmatige) kindermassage:

  • Loslaten van spanning
  • Het ‘knuffelhormoon’ oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor binding en verbondenheid  
  • Vermindert stress

De massage duurt maximaal 30 minuten en als ouder mag je er natuurlijk bij blijven. Ook is er de mogelijkheid om een boekje te lezen en een kopje thee te drinken naast de ruimte waar de massage gegeven wordt. Mocht jouw kind het fijn vinden, dan mag er altijd een knuffeltje of een boekje meegenomen worden. Voorlezen tijdens de massage door de ouder kan een mooie aanvulling zijn.

Ik masseer met een klein beetje olie de rug, benen, armen, het gezicht en eventueel de buik. Alles wordt vooraf uitgelegd. Wanneer massage op het blote lijfje te spannend is, kan er altijd gekozen worden voor een energetische behandeling. Dit is een combinatie van Reiki en lichte massage strijkingen. Jouw kind houdt dan de kleding aan. 

Schroom niet om contact op te nemen voor vragen 
Tijdens de behandelingen kan ik soms ook gebruik maken van verschillende methodieken bijvoorbeeld klankschalen, koshi’s, vloerankers, inzichtskaarten of edelstenen. Dit bespreken we altijd voorafgaand aan de behandeling. Het mooie van het gebruik van een methodiek is dat de behandeling nog meer op jou persoonlijk kan worden afgestemd. Er wordt niet gesproken tijdens de behandeling.


Liever een andere samenstelling of vragen over het aanbod? Neem contact op voor de mogelijkheden.

E-mailen
Bellen