Studio Calm

 

Afspraak maken?

Mijn Blog

Foto Marijn de Wijs

2022-09-16

Reiki, waarom toch? ♥

Ik was nog niet eerder in aanraking gekomen met reiki. Natuurlijk had ik er ook van gehoord, maar mijn gedachte bij reiki was zweverig, ontastbaar en zeker niets voor mij.

Toen ik de opleiding Holistisch Therapeut voorbij zag komen, was mijn aandacht gegrepen. Een tijd lang heb ik er niets mee gedaan, totdat ik zwanger was van To, mijn vader ziek werd en ik op zoek was naar…, ja naar wat eigenlijk?
Bij het wederom lezen van de informatie over de opleiding zag ik dat de basis van de opleiding Reiki was. Hmmmm, niets voor mij, of toch wel?
Ik besloot me toch in te schrijven voor de informatiedag en op dat moment te beslissen of de opleiding iets voor mij zou zijn of niet.
Ik was blij verrast! Eveline (opleider) en Gina (die later mijn studiegenoot werd) voelden als thuiskomen. Een fijne, nuchtere (voor mij belangrijk) energie. Mijn interesse werd nog meer aangewakkerd.

Vooraf aan de opleiding moest je de cursus reiki 1 voltooien. Ik ging er met een open blik in, geprobeerd zonder vooroordelen. Wanneer ik geen klik met reiki zou hebben, zou ik mij niet inschrijven voor de opleiding, had ik met mijzelf afgesproken.
MAAR WAT EEN FEESTJE.
Ik snapte niet hoe, waarom en wat er gebeurde, maar het was zo’n fijne ervaring! De warmte van reiki, de diepe ontspanning en de puurheid, ik genoot ervan.
Vanaf dat moment wist ik, reiki is ondanks alle vooroordelen die ik had, zeker wel iets voor mij.
Tijdens de opleiding heb ik ook reiki 2 en 3 gedaan en ben nu dus Reiki Master. Ik vind het soms nog steeds een beetje gek om dat te zeggen, vooral omdat ik weet dat er mensen zijn die er niet in geloven, het niet kennen en het (net zoals ik in het begin) zweverig vinden. En dat is helemaal ok.
Ik merk wat het doet bij de mensen die ik behandel tijdens het masseren met reiki en ik blijf het iets magisch vinden.

Mijn doel is masseren en pure, diepe ontspanning bieden, van zowel het hoofd als het lichaam. Reiki is voor mij een hele waardevolle toevoeging ♥

Admin - 13:07:51 @E-mailen
Bellen