Kindermassage

Kindermassage (alleen op zaterdag of eventueel in overleg op ander moment) 30 minuten


Het doel van kindermassage is om middels liefdevolle aanrakingen het welzijn van kinderen te bevorderen. Het allerbelangrijkste wat ik jouw kind wil meegeven is ontspanning. Kinderen vinden het net als volwassenen heerlijk om gemasseerd te worden. Aanraking is een van de belangrijkste levensbehoefte. Door de ontspanning van de massage zal jouw kind beter slapen, beter slapen verbetert concentratie. Andere mooie voordelen van een (regelmatige) kindermassage:


  • Loslaten van spanning
  • Het ‘knuffelhormoon’ oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor binding en verbondenheid
  • Vermindert stress


De massage duurt maximaal 30 minuten en als ouder mag je er natuurlijk bij blijven. Ook is er de mogelijkheid om een boekje te lezen en een kopje thee te drinken naast de ruimte waar de massage gegeven wordt. Mocht jouw kind het fijn vinden, dan mag er altijd een knuffeltje of een boekje meegenomen worden. Voorlezen tijdens de massage door de ouder kan een mooie aanvulling zijn.


Ik masseer met een klein beetje olie de rug, benen, armen, het gezicht en eventueel de buik. Alles wordt vooraf uitgelegd. Wanneer massage op het blote lijfje te spannend is, kan er altijd gekozen worden voor een energetische behandeling. Dit is een combinatie van Reiki en lichte massage strijkingen. Jouw kind houdt dan de kleding aan.


De ontspanning kan na de behandeling doorwerken, maar houd er rekening mee dat er meerdere sessies nodig kunnen zijn om eventuele klachten minder te laten worden.


Vragen? Neem Contact op

Studio Calm