Ademcirkel

Wanneer kies je voor een ademcirkel?


Positieve effecten:

- spanningen loslaten

- vastzitten emoties doorvoelen en opruimen

- inzichten

- belemmerende overtuigingen loslaten en meer in contact met je lichaam


Tijdens een ademcirkel maken we gebruik van de ’verbonden ademhaling’. Door deze manier van ademen kom je weer in contact met je lijf. In een veilige setting mogen onderdrukte gevoelens, niet doorvoelde emoties en onbewust opgeslagen spanningen doorvoelt worden.

Hierdoor kan energie weer stromen.

Het is een persoonlijke ademreis en voor iedereen anders. Er kan (fysieke) spanning losgelaten worden, emotionele ontlading plaatsvinden of er kunnen mooie inzichten ontstaan.

Alles wat voorbij komt is goed.


Verbonden Ademhaling

Bij deze manier van ademhalen, adem je door de mond. Deze staat half open, en je ademt zonder pauze tot diep in je buik. 

Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Er kunnen emoties, angst of belemmerende overtuigingen voorbij komen. Door deze emoties te accepteren en er doorheen te ademen, geef je ze ruimte en integreer je ze in je lichaam.


Deze ademtechniek is niet geschikt bij:
• Zwangerschap
• Epilepsie
• Ernstige psychische klachten
• Hart- en vaatziekten

Bij de volgende aandoeningen is overleg met je arts van belang: hoge bloeddruk, problemen met de ogen zoals glaucoma of problemen met het netvlies, astma, (diabetische) neuropathie. Bespreek andere lichamelijke en psychische klachten bij twijfel ook altijd met je arts. 
Universele levensenergie

Donderdagavond 27 juni

19.45 - ca. 21.45 uur

De Nieuwe Lente Heemstede

Studio Calm